torstai 30. elokuuta 2012

Yksinkertaisuuden multihuipentuma

Mitä tehdä silloin, kun iltavuoroon lähteminen hengittää niskaan, tekee kovasti mieli tehdä koruja, mutta ei ole aikaa eikä haluja väännellä hopeoitua kuparilankaa kaulakoruksi asti tai alkaa nyhräämään koruvaijerin kanssa? 

No, olet valmiiksi hamstrannut kauniita ketjuja, riipuksia ja kivihelmiä. Istut työpöytäsi ääreen ja katsot mitä niistä syntyy, nopeasti.

Tässä mun tuotoksia tälle aamulle:


Lukko platinaa, pienet kivet muistaakseni jotain obsidaania (?), sydämen mallinen kivi "valkoista turkoosia".


Metallinen riipus, tässä korussa ei lukkoa. Kivet fasettihiottuja ametisteja.


Riipus metallia, kivet ruusukvartsia sekä fasettihiottuja ametisteja. Lukko hopeoitu.


Tässä riipus metallia, korulinkki hopeoitu, platinaa oleva lukko löytyy ketjun toisesta päästä, kivet ovat bronsiitteja.

Nyt on hyvä mieli :)

Nappikorviksia

Ja nimenomaan nappikorviksia.. Napeilla, nimittäin :)




Tykkään hirmuisesti! Ovat äärettömän söpöjä <3 Jokaista väriä on kaksi paria :) Näissä näkyy myös eilen Tiimarista hamstraamiani teippejä.. Ja helmiäiskartonkikin on uutta, harmaata :)

Mitäs pidätte?

maanantai 27. elokuuta 2012

Korujen pakkaamista

Tänään ei tullut vielä pakettia postista, mutta ei se mitään :) Mulla riitti puuhaa muutenkin.
Ostin tänään Prismasta sellasen pahvilaatikkosetin, sisälsi kolme pahvilaatikkoa. Menevät myös sisäkkäin. Hieman tuunasin niitä, laitoin nättiä teippiä kannen reunaan ja leimasin niihin kuvia.



Ne tulivat tarpeeseen, koska huomenna vien valmiit korut töihin. Jospa niistä jokunen löytäisi uuden omistajankin :) Ajattelin, että ei mulla nyt niin kovin paljon niitä koruja valmiina ole, mahtuvat helposti pariin pieneen pahvilaatikkoon. Sitten huomasin, että oho :D Korvikset eivät mahtuneetkaan pienimpään niinkuin olin suunnitellut. Organza-pusseihin pakatut kaulakorut mahtuivat nippa nappa suurimpaan niistä pahvilaatikoista. Pusseja on nyt laatikossa yhteensä 26. Korviksia en edes laskenut. Rannekorut mahtuivat pienimpään, koska en pakannut niitä erikseen mihinkään, ovat irtonaisina siellä :) 


Oon leikellyt kartongeista palasia, joihin teen neulalla reiät korviksille. Koristelen pahvin leimasimella ja / tai teipillä. Jotta korvikset pysyisivät alustoissaan, oon laittanut pienen palan teippiä kartongin toiselle puolelle. Pysyvät hyvin kiinni :) Sieviä, eikö vain?


Organza-pussit juuri ja juuri mahtuivat tuohon laatikkoon.. :D Nuo valkoiset ovat pienempiä pusseja kuin nuo mustat. Tilasin netistä nyt myös noita pusseja, nämä oon ostanut Sinellistä, kun sain syntymäpäivälahjaksi anopiltani sinne lahjakortteja :) Käteviä ja kauniita. Useimpiin pusseihin olen laittanut kartongista leikattuja kortteja, joissa on leimasimella tehty kuva ja kuvaus korusta (lähinnä materiaaleista) ja hinta. Joihinkin laitoin vain hinnan. 

Rannekorulaatikosta en näköjään ottanut kuvaa ollenkaan. Laitoin sinne kartongin palasen, jossa lukee "Rannekorut tästä laatikosta 5e/kpl". En jaksanut alkaa niitä erikseen hinnoittelemaan :)

Saas nähdä mitä työkaverit tykkäävät! Muutamat ovat sanoneet, että tuo nyt ihmeessä niitä tänne töihin, ni kaipa se näin viimeisellä kesätyöviikolla täytyy sitten viedä :) 

Muutamat korvakorut

Tuossa yhtenä iltana tein vihdoin jotain. Päässä oli muhinut mielikuvia korvakoruista ja olin pitkään miettinyt eräiden riipuksien kohtaloa, mihin ne laittaisin. Niistä tulikin korvakorut.


Kissakorvikset <3 Siis aivan täydelliset :) Tykkään ihan mahdottomasti!

Tein mä muutamat muutkin korvakorut, tässä niistä kuvat:




Tänään pitäisi tulla hieman korutarvikkeita postitse. Ainakin toivon kovasti, että tulevat tänään :) 

maanantai 13. elokuuta 2012

Työhuone!

Tässäpä pieni kuvapostaus mun työhuoneesta :) Oon saanut sen lähes valmiiksi, pari pikkujuttua ehkä vielä lisäilen ajan mittaan, mutta näyttää jo melko hyvältä! ;)


Pitkän pöydän ääressä mahtuu tekemään vaikka ja mitä. Rulokaappi sen vieressä kätkee sisäänsä paljon tavaraa :) Sen päällä on mun vanha Lundby -nukkekoti, joka taitaa löytää paikkansa kuitenkin varastosta. 


Jussi-senkki, ostettu eilen Jyskistä :D Toimii! Sinne saa todella paljon tavaraa tungettua.. mm. viehelaatikot, jotka ovat täynnä helmiä. Seinällä oleva levy tulee joskus olemaan korvisten säilytyspaikka (täytyy varmaan alkaa askartelemaan korviksia?) Tänään mies halusi Ikeaan ja sieltä bongasin nuo lehtitelineet. Sopivat mun työhuoneeseen kuin nakutetut!


Kerran K-Raudasta ostettiin mulle tällainen liimapuulevy. Vasaroin siihen sitten sinkilöitä (eli sellaisia "nauloja", jonka molemmat päät uppoavat tuohon puuhun = lenkkejä) ja korunaulakko on valmis! Tuon toisen korutelineen taisinkin jo aikaisemmin esitellä. 


Tässäpä näkyy piirongit. Ja Martelan työtuoli <3 Siinä on todella hyvä istua! Verhoilu on surkeassa kunnossa, mutta en yhtään tiedä millaisen verhoilun siihen haluan, joten annan sen vielä repsottaa jonkin aikaa ;) Seinille tulevat sisustustarratkin näkyvät tässä kuvassa :) Sopivat väreihin, eikös? :) Katonrajassa oleva seitti on edellisten omistajien käsialaa, mutta olkoot nyt siellä, se on ihan hauska yksityiskohta! Niin ja nurkassa olevat bambut mies osti jousiharrastustaan varten, haluaa tehdä oman jousen, bambusta. Mutta jätin sille armeliaasti vielä yhden bambun autotalliin, nää kaksi otin koristeiksi ;)

Mitäs sanotte? :)

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Sain tunnustuksen!

Kiitos NinaÖ :) 

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen myönsi.
2. Anna tunnustus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi post-it -lappu blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post-it -lapulla ja toivo, että omat lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Mä oon superhuono valitsemaan jotain lempiblogeja! Joten teenpä niin, että jokainen, joka haluaa tämän ihanaisen post-it -tunnustuksen, saapi oma-alotteisesti sen tästä napata :) 

Säilytysjuttuja

Eilen käytiin Kodin Terrassa Hyrylässä. Sieltä tarttui mukaan kaksi ihanaa peltirasiaa!


Mä oon ennenkin näitä katsellut, mutta en oo millään raaskinu ostaa :o Nyt kuitenkin, kun mulla alkaa olemaan jotain visiota mun työhuoneen suhteen, ni nää tulee sopimaan sinne täydellisesti! :)

Meidän autotallista tein löydön. Sellanen säilytyslokerikko, muttereille jne. Se oli väriltään ihan kamala, sellainen vihreä. Ja pölyssä kuin mikäkin, se on varmasti ollut autotallissa ainakin 10v, ellei enemmänkin. Edellisiltä asukkailta jäämistöä ;) Mähän sitten reippaana tyttönä menin sen kanssa suihkuun, pesin sen ja maalasin vaaleanpunaiseksi! Tadaa, tässä tulos :)


Kuva on vähän huono, koska valo alkoi jo vähenemään, mutta ideasta saatte varmasti kiinni :) Yksi lokero puuttuu, mutta ei se haittaa :)

lauantai 11. elokuuta 2012

Innostuinko?

Mahdollisesti, jos näitä kuvia katsoo...






Tässä alimmassa kuvassa vielä koko "perhe", eli rannekorukoon Memory Wire on käytetty loppuun. Ihan hauskaa puuhaa! En ole mitenkään mitannut noita kieppejä tai suunnitellut muutenkaan yhtään. Seuraava tuhottava olis kaulakorukoko..
Onko teillä siihen vinkkejä miten se kannattaa mitata tai leikata? 

perjantai 10. elokuuta 2012

Memory Wire

Nii, mä nyt sitten heti kokeilin. Vaikka en sais mukamas tehdä mitään olkalihaksen tulehtumisen (?) takia. Mutta eihän koruilussa rasitu oikean käden olkapää, jos on vasenkätinen? ;) 

Oli iha pakko testata Memory Wirea. Rannekorukoko kyseessä.



Mä oon jopa ihan tyytyväinen. Hauska tapa tehdä koruja, vaihtelua kieputteluun ja linkittämiseen, joihin nyt viimetteeks oon hurahtanut.

Mietiskelin tuossa, että millonkohan mä viimeksi oon koruja tehnyt. Muistaakseni huhti- tai toukokuussa, kun meidän asunto oli myynnissä ja siellä oli esittelyitä, olin siis anoppilassa evakossa elukoiden kanssa. :) Silloin syntyi mm. nuo edellisessä postauksessa olevat avainnauhat. Ja "muutamat" laavakivisirukorviksetkin tein silloin. Ja vissiin kaulakorujakin. Nimittäin sain tuhottua melkein kaikki kolme pitkää nauhaa laavakivisiruja, joten taisin mä jotain tehdä :D

Tänään ois tarkoitus mennä tuohon melkein naapuriin, kierrätyskeskukseen, katsomaan josko sieltä löytyis mulle jotain kivaa säilytysjuttua tuonne työhuoneeseen. Ja tarttisin myös jotain valkoista kalustemaalia, että pääsisin maalaamaan kaksi klaffipiironkia valkoisiksi.. Toinen niistä on nyt puun värinen ja toinen on tumman ruskeaksi petsattu ja lakattu. Siinä on lakka vain jo niin kulunutta, että vaatisi entisöintiä. On oikeaa antiikkia se. Mutta mä luulen, että maalaan sen(kin) vain valkoiseksi :) Suunnittelin, että maalaan molemmista vain ulkopuolet valkoisiksi, sisäpuolet saavat olla "alkuperäisen" väriset (:

Vanhaa tuotantoa...

Mutta uudelleen kuvattuna. Nää kuvat näyttävät vaan jotenkin niin kivoilta, että päätinpä jakaa ne teidän kanssa!


Helmet ovat helmiäislasihelmiä ja kristallihelmiä, riipus ostettu Thaimaasta torilta, se on valkoinen, mutta taittaa valoa niin, että näyttää jään siniseltä. :) Mun mielestä todella kaunis! Ja materiaaliltaan se taitaa olla lasia..


Ostin joskus paketillisen erilaisia riipuksia. Tuo "kivi" tuossa riipuksessa on vaaleanpunainen, vaikka ei kuvassa näytäkään siltä. Ketjussa makeanvedenhelmiä ja ruusukvartsia. Oikea prinsessakoru!

Viime keväänä tein myös avainnauhoja linkittämällä, tässäpä kollasi niistä.


Laavakivisiruja, helmiäislasihelmiä ja hopeoitua kuparilankaa. Yksinkertaisuudessaan todella kivoja!

Pari päivää sitten tilailin uusia korutarvikkeita ja ne tulivat heti seuraavana päivänä postilaatikkoon! :) Tässä joitain kuvia tilatuista tuotteista. 


Hopeoitua kuparilankaa muutamia kymmeniä metrejä. 


Puuhelmiä ja Memory Wire-kieppejä. Kaulakorukokoa ja rannekorukokoa. Ajattelin kokeilla, millaisia ne ovat käyttää. En ole aikaisemmin testannut :)


Tässä kuvassa korvakorukoukkuja, riipuksia ja metallirondelleja.. Ostin myös perhosen mallisia riipuksia, mutta eipä tullut niitä kuvattua :)

Eiköhän näillä tarvikkeilla saada vähän intoa tehdä kaikenmoista! :) Ajattelin, että voisin ehkä nyt viikonloppuna katsella jotain säilytysjärjestelmää tuonne mun työhuoneeseen.. Joku, missä on paljon kivoja lokerikkoja ;) 

Kivaa viikonloppua kaikille!

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Askartelua..

Sain nimittäin ihanan vinkin kartongista tehtyyn esittelytelineeseen. Tänään päätin vapaapäivän kunniaksi lähteä kaupoille ja Tiimariinkin eksyin. Harmi, ettei tullut suunnitteluvaiheista otettua kuvia, mutta eipä siinä kyllä kovin paljon suunnittelua ollutkaan..




Tällainen siitä siis tuli! Vielä pohdin, miten päällystän sen. Tein myös yhdestä A4 arkista samanlaisen, liimasin siihen päälle "helmiäiskartongin". Se on vielä kuivumassa. Liimaaminen ei vain ole ihan mun juttu, joten voi olla, ettei tuosta kovin siistiä tule. Sen näkee sitten :)

Ostin tuossa yhtenä päivänä rautakaupasta metallilevyn, missä on reikiä. Tänään ostin Tiimarista spray-maalia.



Hetken aikaa mietin, että missä uskallan alkaa maalaamaan, mutta muistin että meillähän on tuollaista suojauspaperia, joten sitä palanen ja nurmikolle! Tuuletuskin pelasi samaan hintaan :)


Värinä on tietenkin ihana vaaleanpunainen!


Ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen! Tuon kun vielä joskus saisin johonkin....

Tein myös pienimuotoisen löydön paikallisesta Citymarketista. Nimittäin korunuken, joka oli kuin mulle suunniteltu! Niin mun näköinen ja oloinen :) Pakkohan se oli mukaan ottaa, eikä hintaakaan ollut kuin reilut 12 euroa :)


Tänäänpä tilasin myös korujuttuja netistä.. (Ihankuin mulla ei olisi niitä jo riittävästi..) Tällä kertaa tilasin myös Memory Wirea, mitä en ole koskaan kokeillutkaan. Ajattelin, että voisi olla mukavaa vaihtelua :)

Selkeästi virittelen itseäni taas korujen tekemiseen, ehkäpä saan vielä aikaiseksikin jotain :) Viikonloppu + maanantai ja tiistai on vapaat, joten katsotaan mitä tapahtuu!